Moslims in Sri Lanka leven al jaren in angst en lijden onder boycotten en discriminatie. Nu is daar bijgekomen dat de Sri Lankaanse regering moslims verplicht laat cremeren! La hawla wala quwatta illah billah! Om dit grote onrecht te stoppen hebben onze moslimbroeders en -zusters in Sri-Lanka zich hard gemaakt.

Niet alleen door zich uit te spreken, maar ook door bezwaar in te dienen bij het hooggerechtshof. Helaas allemaal zonder succes…

“Begrafenissen zouden het drinkwater in de grond verontreinigen”, volgens hoofd-epidemioloog van de regering, dr. Sugath Samaraweera, maar volgens de richtlijnen van de WHO kunnen slachtoffers van Covid-19 gewoon worden begraven. Het is een grote leugen met vreselijke gevolgen.

Moslims zien uit angst voor cremeren namelijk af van medische hulp en om nog een ander pijnlijk element hieraan toe te voegen, worden moslimfamilies gedwongen voor de crematies te tekenen en de kosten van LKR 50,000-60,000 (ongeveer 217-260 euro) te dragen terwijl velen vanwege het coronavirus economisch aan de grond zitten.

Dit alles gebeurt onder leiding van de nationalistische Sri Lankaanse regering waarvan bekend is dat zij achter de BBS staat. Een Boeddhistische extremistische anti-moslim organisatie die al jaren onrust veroorzaakt ter bevordering van de anti-islam agenda in Sri Lanka en omliggende landen.

Eerder nog werd de noodtoestand uitgeroepen vanwege geweld tussen boeddhisten en moslims. Nationalistische boeddhisten protesteerden tegen de komst van Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar in Sri Lanka, riepen op tot het stenigen van moslims en het boycotten van hun winkels en voedsel. Valse beschuldigingen werden gemaakt, dat restaurants van moslims voedsel zouden vergiftigen en een arts werd zelfs beschuldigd van het steriliseren van Singhalese vrouwen, waarvoor geen enkel bewijs was.

De aanslagen tijdens Pasen in 2019 hebben onder het mom van veiligheid zelfs tot een niqabverbod geleid en het arresteren en gevangennemen van moslims die korans en andere islamitische lectuur in huis hadden.

Net als de benarde situatie van de moslims in Europa, zijn de moslims in Sri Lanka het doelwit van een seculiere politieke agenda en gewetenloze religieuze haat en hypocrisie waarbij de regering haar ‘ogen sluit’ voor het onrecht dat de moslims wordt aangedaan.

Veel moslims in Sri Lanka hadden lange tijd hoop in het democratisch proces, maar in tegenstelling tot wat zij hadden verwacht wordt hen nu ook nog eens het recht op een laatste rustplaats ontnomen. Zij zijn eerder een politieke voetbal geworden in het spel dat wordt gespeeld tussen verschillende politici en partijen ten gunste van de politieke nationalistische boeddhistische monniken en hun aanhangers.

Deze situatie is extra pijnlijk omdat het herinneringen oproept aan overeenkomstige botsingen en wreedheden tussen minderheden die Sri Lanka vanaf 1983 overspoelde en uiteindelijk in 2009 moeizaam tot een einde kwam.

Het is daarom onvoorstelbaar dat de internationale gemeenschap en organisaties zoals Amnesty International en de VN na alles wat het land eerder heeft meegemaakt, niet ingrijpt.

Heeft de meer dan 20 jaar durende genocide van Tamils niet aangetoond dat de Sri Lankaanse regering zich niks aantrekt van de rechten van minderheden in haar land? Is deze lange geschiedenis van discriminatie en geweld niet cruciaal in het bieden van veiligheid en geborgenheid aan de moslims die slechts 9% van de bevolking uitmaken?

Het zijn van een religieuze en etnische minderheid betekent voor de moslims wereldwijd dat hun rechten nooit veilig zijn onder het kapitalistische systeem of door deel te nemen aan het democratisch proces.

De situatie in Sri Lanka is opnieuw een wake-up call dat er geen enkele regering is op dit moment, zowel oost als west, die de situatie van de moslims zal verbeteren. Ook de gewetenloze regimes in de moslimwereld komen niet in actie. Sterker nog, Turkije is de afgelopen maanden nummer 1 afnemer van Sri Lankaanse thee geweest, gevolgd door Irak en Iran!

Het doet denken aan de situatie van de moslims in Jemen, Syrië, Palestina, de Centraal-Afrikaanse Republiek, India, Birma, China en andere landen die niet veilig zijn voor moord en geweld en waartegen zij niets hebben gedaan, behalve het laten van krokodillentranen, het uitspreken van loze woorden en tegelijkertijd handelsovereenkomsten met de agressors zijn aangegaan!

Opkomen en beschermen van de moslims en islam ligt enkel bij de heerschappij middels de wetten en regels van Allah (swt). De volgende woorden van de profeet ﷺ herinneren ons hieraan,

«إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ»

“De Imam is een schild, van waarachter jullie vechten en beschermd worden.”
Daadwerkelijke veiligheid komt daarom alleen met de terugkeer van de Khilafah Rashidah.

STOP het CREMEREN van MOSLIMS in SRI LANKA!

Umm Zhareef

Comments

comments

DELEN