Voor de eerste keer heeft Geert Wilders het PVV-verkiezingsprogramma van één A4 toegelicht. Wilders vindt dat Nederland door toedoen van Mark Rutte ‘geen fraai land’ meer is en denkt met ‘de-islamisering’ de oplossing te hebben.

Toen de PVV eind augustus het programma voor de aankomende Kamerverkiezingen naar buiten bracht, hield Wilders vol dat het bij dit ene A4’tje zou blijven. Daar komt hij nu toch op terug: in het AD geeft hij een lange toelichting.

Wilders schrijft dat Nederland tegenwoordig voor velen ‘geen fraai land meer is’, omdat het is ‘afgepakt’ door de oprukkende islam. Hij noemt als voorbeelden reljongeren in Maassluis en Poelenburg, ‘islamitische hooligans die met IS-vlaggen door de straten van Den Haag paraderen’ en haatimams ‘die ongestoord hun gang kunnen gaan’.

‘De-islamiseren’: alle moskeeën dicht
‘Ik pak het voor u terug,’ belooft Wilders. ‘Want ik weiger dit prachtige land van ons kapot te laten gaan en ik kies voor onze cultuur en de vrijheid van ons volk.’

Zoals bekend zet Wilders in op het ‘de-islameren’ van Nederland, want volgens de politicus – die momenteel in een rechtszaak verwikkeld is over zijn ‘minder Marokkanen-uitspraken – is Nederland langzaamaan ‘gekoloniseerd door de islam’. ‘Verworden tot een vreemde in uw eigen land’, zo beschrijft Wilders het.

Lees hier verder: http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/zo-wil-wilders-nederland-bevrijden-van-islam-en-eu-396394/

Comments

comments

DELEN