Ook tijdens de zevende vrijdag van ‘De mars van de terugkeer’ vielen er doden en gewonden door schoten gelost door de zionisten. Sinds 30 maart zijn er 49 dodelijke slachtoffers en wel 8.500 gewonden.

Volgens de Palestijnse gezondheidsautoriteiten is er afgelopen vrijdag een man van 40-jarige leeftijd om het leven gekomen. Hij is gestorven door een kogel in zijn borstkas. De woordvoerder berichtte ook dat 167 anderen, waaronder vrouwen en kinderen, gewond zijn geraakt door scherpe munitie, traangas en stalen kogels met rubberen mantels.

Het zionistisch leger sloot gisteren de Kerem Shalom grensovergang omdat het brandschade opgelopen zou hebben door de protesten. Enkele uren na deze aankondiging werd Gaza getroffen door een zionistische luchtaanval die, naar eigen zeggen, een ‘illegale tunnel’ vernietigd zou hebben. Maar lokale bronnen zeggen dat er zeven raketten afgevuurd zijn op een generator in de stad Beit Hanoun.

Amerikaanse ambassade

Morgen zal de Amerikaanse ambassade officieel geopend worden in Al-Quds. De delegatie van de VS en zowat iedereen van het zionistische kabinet zal de ceremonie bijwonen.

Tegen deze schandelijke actie was er vandaag al kleinschalige demonstraties in Al-Quds waar vier gewonden zijn gevallen.

Maar er wordt verwacht dat er morgen grootschalige demonstraties zullen plaatsvinden, zowel in Palestina als in vele andere landen.

Comments

comments

DELEN