“Wij zijn Frankrijk”, een onderdeel van het bericht van Emmanuel Macron op twitter gedeeld op 18 Oktober 2020 als onderdeel van het eerbetoon aan de leraar Samuel Paty, die afgelopen vrijdag werd onthoofd. Het bericht is bedoeld om de Franse saamhorigheid te versterken.
Waar de nadruk van de media ligt sinds de onthoofding is natuurlijk dat er sprake is van een Tsjetsjeense moslim die deze daad heeft gepleegd. Deze en eerdere dergelijke gebeurtenissen worden door de Franse media en overheid (dankbaar) geëxploiteerd om de anti-Islam retoriek verder te propageren en de situatie gemakkelijk te maken voor het aankomend wetsvoorstel betreffende het bestrijden van het zogenaamde “Islamitisch Seperatisme”.

Maar wie is ‘Frankrijk’ nou eigenlijk? Twitter kent helaas een limiet van 280 karakters en bood Macron uiteraard niet genoeg ruimte om zijn Tweet te vervolgen na zijn woorden “Wij zijn Frankrijk”. Wat hierna diende te volgen is dat het een kolonisator pur sang betreft met een extreem bloederig verleden.

De genocide van Algerije die het leven heeft geëist van 1,5 miljoen Algerijnen, de Rwanda genocide met een dodental van 0,8 miljoen onschuldige mensen, de kolonisatie en exploitatie van Senegal, Indochina en grote delen van Noord-Afrika zijn het fundament van Frankrijk.
En bovenstaande is niet beperkt tot enkel de geschiedenis. Tegenwoordig houdt zij zich bezig met het economisch koloniseren van deze zelfde voormalige koloniën , het tot uitvoer brengen van haar buitenlands politiek beleid in het Midden-Oosten en Noord Afrika en het openlijk de strijd aan gaan tegen Islam als een manier van leven, waarbij in ieder geval elke openlijke uiting van Islam wordt bekritiseerd en zelfs bestraft .

De misselijkmakende, walgelijke en door de overheid gestimuleerde spotprenten van Charlie Hebdo, die met de jaren erger lijken te worden, zijn hierbij een extreem grote druppel die de emmer al vaker heeft doen overlopen voor veel moslims over de gehele wereld.
Bovenstaande is geen rechtvaardiging van het nemen van het heft in eigen handen en het gebruiken van geweld, maar Frankrijk kan haar handen niet in onschuld wassen. Immers, zij is welbekend met geweld, onder andere het onthoofden van mensen, zoals de onthoofding van de 24 vrijheidsstrijders waarvan zij onlangs de door hen bewaarde schedels heeft overgedragen aan Algerije.

Frankrijk, die meet met twee maten als het om Islam gaat, beledigingen toelaat tegen Islam en haar profeet (saw) gecombineerd met haar buitenlands politiek beleid en haar bloederige verleden dient te erkennen dat zij zelf de voedingsbodem heeft gecreëerd van hetgeen zij meemaakt. Immers, wie onrust zaait zal onrust oogsten.

Mudathir Abu Muhammad

Comments

comments

DELEN