‘Eid al-Fitr. Voor Moslims zou dit een periode moeten zijn van blijdschap. Maar helaas zien we dat dit niet het geval is voor een groot deel van de Oemma.

Zo is er vandaag in Jemen een luchtaanval plaatsgevonden op de luchthaven van Al-Hudaydah, gelegen in het oosten van het land aan de Rode Zee. De luchtaanval in kwestie is uitgevoerd door de coalitie geleid door Saudi-Arabië. Via deze luchthaven kwam er voor het met hongersnood kampende bevolking humanitaire hulp binnen. Er zouden geen slachtoffers gevallen zijn.

In het land heerst er nu meer dan drie jaar een conflict tussen Saudi-Arabië (die de belangen van de VS in het gebied behartigt) en de Jemenitische regering. Dit conflict heeft in drie jaar tijd de levens van meer dan 10.000 Moslims opgeëist.

In Kashmir, na de ‘Eid gebeden, gingen mensen de straten op om te protesteren tegen het Indische regime. Al jaren worden Moslims in het gebied onderdrukt door Indische autoriteiten waardoor er dagelijks gedemonstreerd wordt. Sinds de opstand die in 1989 begonnen is, zijn er 70.000 dodelijke slachtoffers gevallen en tienduizenden mensen zijn nog altijd vermist.

En zoals we weten zijn er vele andere conflicten in onze landen die dagelijks de levens van onze broeders opeisen. Al bijna een eeuw lang worden deze dagen van blijdschap en vreugde overschaduwd door onderdrukking en doding van onze broeders en zusters.

Moge Allah Swt ons weer dagen van ‘Eid schenken waar de Moslims blij kunnen zijn.

‘Eid mubarak

Comments

comments

DELEN