Het is de afgelopen week uitvoerig in de media besproken dat een aantal leden van de jongerenafdeling van Forum voor Democratie (FvD) zich schuldig hebben gemaakt aan haatvolle uitingen. Ook kopstukken van de jongerenafdeling werden verantwoordelijk gesteld voor allerlei uitingen die in interne WhatsApp groepen zijn gedaan door de jongerenleden. De voorzitter van de jongerenafdeling Freek Jansen werd verweten dat hij te weinig heeft gedaan om de racistische en haatvolle uitingen aan te pakken. De maatschappelijke verontwaardiging liep uiteindelijk zo hoog op dat zelfs binnen de FvD, leider Thierry Baudet zelf besloot op te stappen na de Tweede Kamerverkiezingen.

Het is inmiddels geen vreemd verschijnsel dat allerlei schandalen aan het licht komen binnen politieke partijen in Nederland. Variërend van corruptie tot aan haatvolle racistische uitingen, zelfs buiten de Tweede Kamerdebatten, blijkt iedere keer hoe onserieus deze partijen omgaan met de macht en invloed die hun kiezers aan hen hebben overhandigd.

Maar dit is niet het enige wat al deze ophef aan het licht heeft gebracht. Want er is hier namelijk een belangrijke wet die onlangs is aangenomen die in feite dit soort partijen juist toch zou tegengaan? De politieke partijen die de samenleving willen ontwrichten, polariseren en de waarden van de democratische rechtsstaat omver willen werpen? Het gaat hier om de wet op het verbod van antidemocratische politieke partijen met als doel de omverwerping/ontwrichting van de democratische rechtsstaat die onlangs door de Tweede Kamer is aangenomen. Hoe ironisch is het dat de wetgever binnen zijn eigen gelederen partijen heeft zitten die niet eens diens eigen wetten kan naleven? Toch zal dit niet van toepassing zijn op Forum voor Democratie. Want, de stelregel is namelijk; wat voor ‘democratische’ ‘antidemocratische’ partijen niet geldt, geldt wel voor ‘islamitische’ ‘antidemocratische’ partijen.

Abdel Haqq

Comments

comments

DELEN