Iedereen heeft het enorm druk met dagelijkse activiteiten waardoor er geen tijd is om over bepaalde zaken na te denken. De reeds ingevoerde lockdown welke een maand van duur zal zijn, zorgt ervoor dat we veel van deze activiteiten niet kunnen doen. Bij veel mensen zorgt dit voor ongeluk en verveling. Daarom zitten velen van ons ongeduldig te wachten totdat deze periode voorbij zal zijn.

Toch zouden we moeten proberen om deze periode juist positief te benaderen. Aangezien we nu dagelijks meer tijd overhouden is het mogelijk om nieuwe dingen te doen. We kunnen deze periode juist als een kans zien om bepaalde (slechte) gewoontes los te laten en/of nieuwe (goede) gewoontes aan te leren. En niks is beter dan het versterken van je band met Allah (swt).

Er is aangetoond dat als men iets voor ongeveer 30 dagen doet dit een gewoonte zal worden. Dit is tevens één van de meest efficiënte manieren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Uitsluitend is consistentie hier een belangrijk onderdeel van. Daarom zouden wij juist nu moeten proberen om dagelijks specifieke handelingen te verrichten die ons dichterbij Allah (swt) zal brengen. En zo hopen dat we deze lockdown uitgaan met nieuwe gewoontes en een sterkere imaan.

De Profeet (saw) heeft gezegd: “Allah zegt: ‘Ik ben zoals Mijn dienaar denkt, dat Ik ben. Ik ben bij hem als hij Mij noemt. Als hij Mij in zichzelf noemt, dan noem Ik hem in Mijzelf, als hij Mij in een gemeenschap noemt, dan noem Ik hem in een gemeenschap, die beter is. En als hij zich een handbreedte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij een armlengte naar hem toe, en als hij zich een armlengte naar Mij toe wendt, dan wend Ik Mij met de wijdte van uitgespreide armen naar hem toe. En als hij naar Mij toe komt lopen, dan kom Ik naar hem toe rennen.’” [Boekharie, Muslim, at-Tirmidhi & ibn Maadjah]

Comments

comments

DELEN