Door bommen van de #VS die gebruikt zijn door #Saoedi-Arabië bij een aanval #Jemen zijn er zeker 107 burgerdoden gevallen en 47 gewonden, dat meldt de Human Right Watch (HRW) na een onderzoek op de markt in Mustaba die is geraakt door de bommen.

HRW-onderzoeker Priyanka Motaparthy vindt dat de VS moet stoppen met het leveren van wapens aan Saoedi-Arabië:

“De Verenigde Staten en andere bondgenoten moeten duidelijk maken aan Saoedi-Arabië dat ze niet langer onderdeel willen zijn van onwettige aanvallen op burgerdoelen.”

De Verenigde Staten pleit zich vrij van de onwettige aanvallen. Een woordvoerder van het Amerikaanse commandocentrum in het Midden-Oosten zegt het volgende erover:

“De uiteindelijke doelwitten worden gemaakt door leden van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie en niet door de Verenigde Staten”, zo bericht persbureau AP.

Het is duidelijk aan de hand van de geleverde bommen door de VS aan Saoedi-Arabië dat Saoedi-Arabië het Amerikaans belang dient in Jemen. Dit is overigens geen geheim voor de buitenwereld. Amerika steunt openlijk de aanvallen van Saoedi-Arabië tegen de #Houthi-rebellen omwille van controle over de regio.

Saoedi-Arabië heeft zich al jaren opengesteld als een tiran jegens de Oemma, door het Westen te steunen ten nadele van de Oemma. Het bloed dat druipt van de handen van het Saoedische regime zijn niet in liters uit te drukken.

De selectieve verontwaardigheid in deze gebeurtenis is tevens op z’n minst frappant te noemen. Als Amerika wapens levert waardoor burgerdoden vallen door een ander regime dan is het een probleem, maar als Amerika landen binnenvalt, het land verwoest en schuldig is aan miljoenen burgerdoden dan zijn er weinigen die hierover een woord rappen.

Het Westen noch de leiders van de Islamitische wereld dienen het belang van de Oemma. Hoe durft het Saoedische regime zich schuldig te maken aan dergelijke lafhartige aanvallen en Moslims te doden terwijl de Profeet (saw) heeft gezegd dat de vernietiging van de Ka’bah geliefder is bij Allah dan het laten vloeien van het bloed van één Moslim?! De verrader van de twee heiligplekken laat z’n ware aard met de dag meer zien.

Wij vragen Allah (swt) ons te beschermen van tirannie en de Oemma weer te laten floreren onder de heerschappij van Islam.

Bron: NRC

Comments

comments

DELEN