Vier vrouwen in nikab zijn vanmiddag even de toegang geweigerd in de Tweede Kamer. De vrouwen wilden het debat over het zogenoemde boerkaverbod bijwonen, dat zo meteen begint.

Alleen de ogen zijn zichtbaar bij de in het zwart geklede vrouwen. Ze wilden naar eigen zeggen wel even hun gezichtssluier oplichten zodat de beveiliging hun paspoort kan controleren, maar dat leek voor de beveiligers aanvankelijk onvoldoende. Ze zouden hun gezicht helemaal niet meer mogen bedekken in het Kamergebouw. Daartoe waren de vrouwen niet bereid.

Even later mochten de vier vrouwen toch naar binnen. De beveiliging liet weten dat de vertraging te maken had met een standaard beveiligingsprocedure die voor iedereen geldt.

Boerkaverbod

De Tweede Kamer debatteert vanaf kwart voor drie over het verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en overheidsinstellingen. Een Kamermeerderheid is daar voor. Wie zich niet aan het verbod houdt kan beboet worden voor maximaal 410 euro. Formeel is het boerkaverbod nog niet ingevoerd, beide Kamers moeten er nog over stemmen. Instellingen kunnen een verbod echter wel in hun huisregels opnemen.

Lees hier verder: http://www.ad.nl/binnenland/vrouwen-in-nikab-even-geweigerd-bij-ingang-tweede-kamer~aeb0b345/

Comments

comments

DELEN