Voormalig Miss-Universe #Marketa #Korinkova, afkomstig uit #Tsjechië, heeft zich na een jarenlange periode van reflectie recentelijk bekeerd tot de islam. In een verklaring deelt ze mee haar naam ondertussen te hebben veranderd in Maryam en gaf ze ook aan dat de status die islam schenkt aan vrouwen, haar enorm aantrok tijdens haar bestudering van de islam.

Nadat ze verkozen werd tot Miss-Universe in 2012, bovendien als houdster van diverse Master-diploma’s, vergaarde ze internationale faam en stroomden allerlei aanbiedingen binnen. Diverse multinationals over de hele wereld gebruikten haar bekendheid om hun producten te promoten. Daarnaast verwierf ze een toppositie in de mode-wereld met haar eigen ontwerplijn, kreeg ze diverse opportuniteiten aangereikt in de film-industrie en richtte ze ook nog eens haar eigen advertentiebedrijf op. Maar ondanks alle aandacht, faam en rijkdom, voelde zij zich mentaal slecht en ervaarde ze een innerlijke rusteloosheid.

Hierop begon ze de verschillende religies te bestuderen, op dat moment als christen. In het christendom vond ze echter niet de juiste antwoorden en dus verdiepte zij zich in de islam. Dit veranderde haar leven en opende haar ogen, zo omschrijft ze. Tijdens haar kindertijd werd haar immers verteld dat de islam vrouwen geen waarde schenkt, maar gedurende haar onderzoek kwam ze erachter dat vrouwen in de islam een enorme status hebben gekregen van Allah (swt) en dat juist het Westen vrouwen bespeelt onder het mom van vrijheid. Ze benadrukt dat ze jarenlang gevoelens van innerlijke rusteloosheid kende en dat sinds haar bekering, haar hart eindelijk in rust is. Ze heeft uit overtuiging ook meteen haar kledijdracht aangepast volgens de islamitische hijaab. Op dit moment verblijft ze in Dubai om zich verder te verdiepen in haar islamitische studies.

Een prachtig verhaal dat wederom bewijst hoe belangrijk het is om niet-moslims uit alle lagen en klassen van de samenleving uit te nodigen tot de islam. De Oemma kan hierin een enorme bijdrage leveren door gezamenlijk op te roepen tot islam en haar praktische oplossingen voor de mensheid. Moge Allah (swt) de zuster belonen en op het pad van gerechtigheid leiden, met Maryam (as) als haar inspiratie.

Bron: http://www.siasat.com/news/beauty-queen-czech-democratic-republic-marketa-korinkova-embraces-islam-924066/

Comments

comments

DELEN