De eerste voedseldropping door de #Verenigde #Naties in Syrië lijkt niet gelukt. Gisteren hebben vliegtuigen 21 pallets met noodhulp gedropt voor de noodlijdende inwoners van Deir al-Zor, een stad in het oosten van het land.

Door de harde wind gingen een aantal parachutes niet open; vier pallets raakten beschadigd en zeven belandden in ‘niemandsland’. Van tien pallets is nog onduidelijk waar ze terecht zijn gekomen. De voedsel was bestemd voor de 200.000 inwoners van de stad die onder controle valt van #Assad, maar momenteel zwaar belegerd wordt door ISIS.

De afgelopen vijf jaar heeft bijna elk initiatief in humanitaire hulp in dit conflict gefaald. De keuze van de VN om deze stad uit te kiezen is echter merkwaardig. Begin dit jaar zorgde beelden van ernstig vermagerde mensen uit #Madaya, een andere stad, wereldwijd voor opschudding. De stad werd belegerd door de troepen van Assad en de tiran weigerde iedere hulpkonfooi toe te laten.

Ook met de omsingeling van Aleppo, eeder deze maand, liet hij opnieuw zijn wreedheid zien en er dreigde wederom een hongersnood. Dit resulteerde in een nieuwe stroom vluchtelingen richting de Turkse grens. Zolang het de strijdende partijen betreft lijkt een mensen leven niets waard in de ogen van deze zieke despoot.

Moge Alah swt hem doen verdwijnen en de mensen in Al-Shaam bijstaan.

Link naar het artikel: http://nos.nl/artikel/2088996-voedseldropping-in-syrie-geen-succes.html

Comments

comments

DELEN