In een persconferentie waarschuwde Mark Lowcock, aan het hoofd van de Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de Verenigde Naties, dat er in 2019 132 miljoen mensen afhankelijk gaan zijn van humanitaire hulp.

Naar schatting zullen één op zeventig mensen hulpbehoevend zijn in 2019. Ook dat jaar zal de humanitaire crisis in Jemen de grootste problematiek zijn, vertelt Lowcock. “Het aantal mensen dat in Jemen nood had aan voedsel, was in 2017 drie miljoen. In 2018 werden het er acht miljoen mensen en tegen volgend jaar zal dat aantal klimmen naar 14 miljoen mensen, dat is de helft van de Jemenitische bevolking” voegde hij toe.

Volgens de cijfers van de VN, zijn er, door de bombardementen en beschietingen, minstens 57.000 dodelijke slachtoffers geteld sinds het begin van het conflict in Jemen drie jaar geleden. Maar veel meer mensen zijn het slachtoffer van de hongersnood en armoede die heersende zijn in het land. Zo zijn er in drie jaar tijd maar liefst 85.000 kinderen gestorven aan de honger en ziektes. Daarbovenop zijn er vier miljoen Moslims gevlucht voor het voortdurende geweld in het land.

Om de globale humanitaire crisis op te vangen, is er volgens de VN 22 miljard dollar vereist. Maar hierbij is Syrië niet meegeteld. Met de heropbouw van Syrië, zou het gaan om 25 miljard dollar.

De afgelopen vijf jaar gingen meer dan de helft van alle humanitaire hulp van de VN naar Soedan, Zuid-Soedan, Syrië en Somalië, waarbij afgelopen jaar zelfs 80% van alle humanitaire hulp naar deze landen gingen.

Wat is de oplossing?

Allah s.w.t. heeft onze landen voorzien met ongeziene rijkdommen. Volgens gegevens afkomstig van de OIC (Organisatie voor Islamitische Samenwerking), bedroeg het bruto binnenlands product van de 57 Moslimlanden in 2016 zo’n 18,3 biljoen dollar. Als men dus een fractie van dat geld zou besteden om de heersende armoede te bestrijden, maar 0,12% om precies te zijn, is het dus niet meer zo gek om te denken dat de economische problemen in een oogwenk opgelost kan worden.

Maar het is duidelijk dat dit niet gebeurd. Dit is omdat onze ‘leiders’ helaas niet denken aan het welzijn van de Oemma. Zij bekommeren zich enkel om het feit dat het kapitalistische systeem, het systeem dat op de eerste plaats de oorzaak is van al deze problemen, uitgevoerd wordt in onze landen. En net alsof ze met de Oemma de spot drijven, roepen zij de uitdragers van het kapitalisme op om de problemen op te lossen.

Het is een feit dat deze problemen veroorzaakt zijn door het kapitalisme en haar inheemse handlangers! De enige uitweg hiervan is een alomvattende verandering van het systeem in de Moslimlanden. De enige oplossing is het hervestigen van het Kalifaat.

“Weet jij niet dat Allah de heerschappij over de hemelen en de aarde heeft? Buiten Allah hebben jullie geen enkele beschermer noch bondgenoot.” [1]

[1]: De benaderende betekenis in het Nederlands van Al-Bakarah, Vers 107 van de Edele Koran

Comments

comments

DELEN