De Quraisjieten namen evenzeer stappen om de verspreiding van deze nieuwe religie buiten Mekka te voorkomen. Een groep moslims, die emigreerden naar Abbesinië, werden beloofd beschermd te worden door de Christelijke koning, al-Najashi. De Quraisj stuurde hierop afgezanten achter hen aan, met de hoop om de koning te kunnen overhalen om zijn bescherming op te heffen en de moslims terug te sturen naar Mekka om verder vervolgd te worden.

Toen Najashi de neef van de profeet(vzmh), Ja’far, Koran verzen had horen lezen over de islamitische geloofspunten aangaande Jezus en Maria, weigerde hij om de moslims in de steek te laten waardoor de Quraisjieten met lege handen terug moesten naar Mekka. Ookal waren de moslims niet geëmigreerd naar ver gelegen landen, dan kon Islam zich nog steeds verspreiden buiten Mekka.

Duizenden Arabieren bezochten Mekka elk jaar. Indien sommige van deze bezoekers de boodschap van Islam zouden horen en getuige zouden zijn van de incapabiliteit van Quraisj, die deze boodschap niet konden afweren, zou dit ongetwijfeld leiden tot een wankele status van de Quraisj, welk bekend stond als een van de vooraanstaande stammen op het schiereiland. Als alternatief zouden de bezoekers geloven in de Profeet Mohammed (vzmh) en zijn religie accepteren om het vervolgens te verspreiden in hun eigen thuisland. Islam zou verspreiden buiten Mekka, waardoor het moeilijker zal worden om het te stoppen.

Comments

comments

DELEN