Het plan van de gemeente Almelo om een nieuwe brug te verlichten tijdens onder meer het Suikerfeest is bij de PVV-fractie in het verkeerde keelgat geschoten.

De partij van Geert Wilders stelde direct Kamervragen aan de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en aan Binnenlandse Zaken. Daarin vraagt de PVV om in gesprek te gaan met burgemeester Arjan Gerritsen van Almelo en hem te vragen symbolen van de islam te bestrijden in plaats van te promoten.

Lichtjes

Zaterdag werd bekend dat de feestverlichting op de Egbert Gorterbrug vaker aangaat. De gemeente besloot daarbij om de feestelijke ledverlichting van de nieuwe brug in de Egbert Gorterstraat ook aan te doen tijdens islamitische feestdagen.

Het zou dus zomaar kunnen dat er straks een veelheid van kleur te zien is tijdens Eid al-Fitr, het Suikerfeest van moslims. Of op vrijdag 22 september, als moslims Muharram vieren, het Islamitisch Nieuwjaar. Er zijn daarbij nog geen plannen om de lampjes op de brug op Armeense feestdagen voor de christen-Turken aan te steken.

Op welke islamitische feestdagen de verlichting op de brug exact aangaat, kon wethouder Christien van Wijk nog niet zeggen. ,,Ik heb geen flauw idee”, reageerde Van Wijk.

Gevoelig

Het college denkt overigens niet dat het verlichten van de brug op islamitische feestdagen gevoelig ligt bij de rest van de Almelose bevolking. B en W hebben de toevoeging ‘als een algehele geste’ opgenomen in het nieuwe lichtbeeld van de brug.

De PVV denkt daar duidelijk anders over en noemt het in de vraagstelling ‘verwerpelijk’ dat overheden de veroveringsdrift van de islam promoten.

Lees hier verder: http://www.ad.nl/binnenland/verlichte-brug-met-suikerfeest-schiet-wilders-in-verkeerde-keelgat~a2b6ce78/

Comments

comments

DELEN