De islam is wel een bedreiging, zei Kees van der Staaij vanmorgen in NOS-uitzendingen op radio en Facebook. De SGP-leider heeft gisteravond niet naar het RTL-debat gekeken. Hij hield zich aan de zondagsrust die zijn geloof voorschrijft.

Het eerste dat hij er vanmorgen van zag, was het Teletekstbericht met de kop: “Lijstrekkers: islam geen bedreiging”. “Dat vond ik heel opvallend”, zei hij.

De SGP-leider vindt de islam persoonlijk wel een bedreiging. Niet alleen als het gaat om de zogenoemde radicale islam. “Ik vind dat je moet oppassen met het maken van onderscheid tussen de brave islam en de radicale islam. Helaas zijn de verschillen niet altijd even duidelijk.”

Volgens hem is het grote verschil tussen de islam en het christendom, dat zijn eigen religie oproept tot geweldloosheid en de islam tot geweld om andersdenkenden tot inkeer te brengen.

Hij benadrukt dat hij niets heeft tegen moslims, die “vaak heel prettige burgers” zijn. Maar hij wijst erop dat de leerstellingen van de islam uit de middeleeuwen stammen en dat er weinig flexibiliteit lijkt te bestaan om die aan te passen.

Lees hier verder: http://nos.nl/artikel/2160364-van-der-staaij-sgp-islam-is-wel-bedreiging.html

Comments

comments

DELEN