Vandaag is er een nieuwe ‪#‎aanslag‬ geweest op een konvooi in ‪#‎Turkije‬. Hierbij zijn er zeker zes militairen gedood die onderweg waren naar Diyarbakir, een overwegend Koerdische stad in het zuidoosten van het land. Binnen 24 uur zijn er nu dus twee aanslagen geweest gericht op het Turks leger. Gister vielen er namelijk 28 doden en tientallen gewonden bij een aanslag in Ankara. Daar waren bussen het doelwit met Turkse militairen als inzittenden.

Ondertussen zijn er veertien verdachten aangehouden voor de aanslagen. De premier ‪#‎Davutoglu‬ houdt de PKK en de YPG verantwoordelijk. Beide partijen zeggen er niks mee te maken te hebben en wijzen juist naar ‪#‎IS‬. De leiders geven wel aan dat het een vergeldingsactie kan zijn voor de ‘massamoorden in Koerdistan.’ Beide organisaties staan in Turkije te boek als terroristische groeperingen.

De Turkse luchtmacht bombardeert momenteel de PKK in het noorden van Irak. Ook de YPG wordt onder vuur genomen door de Turken, maar dan in Syrië. Dezelfde Koerdische milities worden juist gesteund door het westen omdat ze ook vechten tegen IS.

Stabiliteit en vrede lijken nog ver weg in de regio. Daarom is het belangrijk dat we blijven hameren op eenheid onder de Moslims en ons ook inzetten om eenheid te creëren. Enkel onder de vlag van Islam zullen de Moslims zich verenigd voelen en stabiliteit en vrede kennen.

Link naar het artikel: http://www.nu.nl/buitenland/4216692/turkije-pakt-veertien-verdachten-aanslag-ankara.html

Comments

comments

DELEN