De competitie werd in Caïro gehouden en was door het Egyptische ministerie van Religieuze Zaken georganiseerd. De bekendmaking van de winnaars werden afgelopen week aan het einde van de competitie vrijgegeven, meldt Moroccoworldnews.

Saïd Fafa, student van de “Imam Nafie” school voor traditionele leer in Tanger, won de memorisatie prijs voor zijn vermogen om de hele Heilige Koran te reciteren en hij wist ook de interpretaties ervan.

De tweede winnaar Hamza El Aasri werd de winnaar van de “Dar Al Quran” prijs. El Aasri, die lid is van de “El Jadida Imam Malik Vereniging voor Prediking en Begeleiding”, won op basis van de categorie Koran memorisatie en het interpreteren van jihad verzen uit de Koran.

De wedstrijd werd bijgewoond door 60 kandidaten uit 43 Arabische, Afrikaanse en andere landen. De competitie was in vier categorieën ingedeeld, bestaande uit het memoriseren van de gehele Heilige Koran, interpretatie wetenschappen, het memoriseren en tajweed , dit is een onderdeel waarbij de kandidaat wordt beoordeeld op de regels die zijn opgesteld voor het correct reciteren van de koran.

Lees hier verder: http://nieuws.marokko.nl/46977/twee-marokkanen-winnen-in-internationale-koran-competitie/

Comments

comments

DELEN