Het afgelopen weekend zijn een tienjarige jongen en zijn zesjarige zusje gedood bij een reeks van ‘Israëlische’ bombardementen op de Gazastrook. De jongen, Yasin Abu Khousa, overleed ter plaatse. Zijn zusje Yasmina werd in kritieke toestand gebracht naar het ziekenhuis, waar ze later stierf aan haar verwondingen. Ook hun 13-jarige broer raakte tijdens deze aanvallen gewond.

De zionistische bezetting van Palestina gaat nog steeds gepaard met periodieke raketaanvallen, belegeringen en allerlei andere vormen van geweldplegingen en intimidaties jegens de Palestijnen. Systematisch blijft de media echter oorverdovend stil voor deze gepleegde misdaden of bericht men dit als een louter informatief nieuwtje. Al meer dan een halve eeuw gebeuren deze gruweldaden bovendien voor de ogen van regimes in omringende landen zoals Turkije, Egypte en Saoedi Arabië, maar grijpt niemand in voor de veiligheid en bevrijding van de moslims in Palestina. Integendeel, zoals algemeen geweten vormen deze marionettenregimes de eerste defensielijn voor de ‘Israëlische’ staat. En dit zal niet veranderen zolang de moslimlanden eveneens politiek gekaapt blijven.

Opdat de Oemma haar veiligheid terug zal verkrijgen en Palestina wederom zal bloeien als islamitisch grondgebied, is haar culturele en ideologische dekolonisatie een primaire vereiste. Politieke onafhankelijkheid en de restauratie van islamitisch leiderschap zijn slechts realiseerbaar ten gevolge van een intellectuele heropleving op basis van het islamitisch credo. Daarom is het van levensbelang dat de moslims zich uitsluitend baseren op de islamitische concepten en oordelen en zich ontdoen van alle vreemde ideologische invloeden in het politieke strijdtoneel. Dit is de enige weg voorwaarts volgens de Soenna van de Profeet (saw) en het pad van zijn nobele metgezellen. Moge Allah (swt) de Oemma zegenen met een islamitische heropleving volgens deze Profetische methode.

Link naar het artikel: http://www.demorgen.be/buitenland/twee-kinderen-gedood-bij-israelische-luchtaanvallen-op-gazastrook-badbdd48

Comments

comments

DELEN