Op dinsdagavond 12 april zijn er twee mannen, respectievelijk 24 en 36 jaar oud, aangehouden omdat ze als verdacht worden van samenspanning/voorbereiding van een #brandstichting met #terroristisch oogmerk.

De #politie en #OM nemen de zaak enorm serieus. Dit is een bijzonder feit, daar islamofobie altijd met een korreltje zout werd genomen en er niet echt serieuze maatregelen worden genomen hiertegen. Het is tevens frappant dat er wordt gesproken van een brandstichting met een terroristisch oogmerk.

De Moslimgemeenschap dient bewust te zijn van het feit dat zij in staat is een publieke opinie te creëren in Nederland en dat zij haar eigen belangen kan behartigen. Na de aanslag op de moskee spraken de Moslims massaal over een terroristische aanslag. De overheid en de politie konden er niet meer om heen en bestempelde de aanslag ook als terroristisch.

De les die we kunnen trekken uit deze gebeurtenis is dat de Moslims niet stil moeten blijven als het gaat om #islamofobie en andere gerelateerde onderwerpen. Wij zijn als gemeenschap in staat om een publieke opinie te creëren en druk uit te oefenen op de gevestigde orde.

Wij vragen Allah (swt) de Moslimgemeenschap te beschermen van idioten die dergelijke aanslagen plegen vanuit anti-islam motieven en de Moslimgemeenschap mondig te maken tegen onrecht.

Bron: Politie

Comments

comments

DELEN