Door een Russische luchtaanval in het noorden van Syrië zijn drie Turkse militairen om het leven gekomen en elf anderen gewond geraakt. Dat gebeurde volgens Defensie in Ankara per ongeluk.

Het incident vond plaats in de buurt van al-Bab, het laatste bolwerk van Islamitische Staat in de provincie Aleppo.

President Vladimir Poetin heeft zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan donderdag telefonisch gecondoleerd met dit onnodige verlies van levens. Ze hebben afgesproken de militaire coördinatie in de strijd tegen IS te intensiveren. Dat heeft het Kremlin donderdag bekendgemaakt, zonder in details te treden.

Onderling overleg is bittere noodzaak voor de herovering van al-Bab. Met Turkse steun hebben Syrische opstandelingen al geruime tijd het gebied ten noorden van de stad in handen en zijn ze inmiddels doorgedrongen tot in enkele buitenwijken.

Omsingeld

Het regeringsleger van de Syrische president Assad heeft, geholpen door de Russische luchtmacht, al-Bab vanuit het zuidoosten omsingeld. De laatste verbindingsweg van IS naar Raqqa werd daarmee afgesloten.

De Syrische rebellen en hun Turkse bondgenoten hebben het offensief tegen IS in al-Bab donderdag onverminderd voortgezet.

Het onafhankelijke persbureau Dogan meldt dat tijdens de gevechten vijf Turkse soldaten zijn gedood. Het Turkse leger claimde 44 IS-strijders te hebben uitgeschakeld. De jihadisten verweren zich met onder meer zelfmoordacties.

Lees hier verder: http://www.nu.nl/buitenland/4455918/turkse-militairen-komen-russische-luchtaanval.html

Comments

comments

DELEN