Terwijl de ‪#‎VS‬ en ‪#‎Rusland‬ vandaag een akkoord bereikten over een zogenaamd staakt-het-vuren in ‪#‎Syrië‬, heeft de ‪#‎Turkse‬ minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu eveneens vandaag bevestigd wat een overheidsfunctionaris van het Turkse regime vorige week bekendmaakte: Turkije is voor een grondoperatie in Syrië. Hij benadrukte hierbij dat dit enkel zou kunnen doorgaan als alle landen die betrokken zijn bij de coalitie onder leiding van de VS, hieraan zouden deelnemen.

Het Saudische regime liet zich al eerder positief uit over een grondoperatie in Syrië. Het valse voorwendsel om ISIS te bestrijden dient zowel voor Turkije en SA als hoofdmotief om Syrië binnen te vallen. In werkelijkheid spelen echter geopolitieke belangen die enkel in het nadeel van de Oemma zijn (zowel Turkije als SA hebben baat bij het behouden van een seculier post-Assad regime). Als het Turkse regime zich immers werkelijk zou bekommeren om het volk in Syrië, dan zouden ze juist de strijd moeten aangaan met het Assad-regime, dat in proportie veel meer burgerslachtoffers heeft gemaakt dan ISIS. Toch kiezen de beleidsmakers in Turkije ervoor om deel uit te maken van een westers geleide coalitie die de Oemma alleen maar schade berokkent en haar aspiraties om islam te vestigen in de samenleving, koste wat kost tegengaat. Moge Allah (swt) de complotten in Syrië dwarsbomen en de overwinning schenken aan islam en de Oemma.

Link naar het artikel: http://www.volkskrant.nl/buitenland/turkije-alleen-grondtroepen-naar-syrie-als-anderen-meedoen~a4249469/

Comments

comments

DELEN