In Culemborg zijn gisteravond en vannacht meerdere branden in en bij de wijk Terweijde geweest. Rond 21.00 uur brak er brand uit in een oud zwembad dat zou worden omgebouwd tot moskee. Enkele uren later gingen zes auto’s in vlammen op.

Een groot deel van het oude zwembad De Meer is verwoest. De brand veroorzaakte veel rookoverlast. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten. Het vuur was rond 23.00 onder controle.

Het pand is in bezit van de Vereniging Islamitische gemeenschap Culemborg. Die organisatie kocht het oude zwembad afgelopen zomer voor 410.000 euro.

Rond 02.00 uur moest de brandweer uitrukken voor zes autobranden. Volgens een politiewoordvoerder stonden de voertuigen niet dicht bij elkaar. Het vuur is dus niet overgeslagen van de ene naar de andere auto.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de brand in het zwembad en de autobranden. De politie kan niets zeggen over de oorzaak van de branden. Het onderzoek in het zwembad kan pas beginnen als het nablussen klaar is. De politie roept mensen die meer weten op zich te melden.

In Culemborg gingen dit jaar al tientallen auto’s in vlammen op. In het hele land zijn er in 2016 zo’n 6000 meldingen geweest, 10 procent meer dan vorig jaar.

Lees hier verder: http://nos.nl/artikel/2150532-toekomstige-moskee-en-zes-auto-s-in-vlammen-op-in-culemborg.html

Comments

comments

DELEN