DEN HAAG/TILBURG – B en W van Tilburg en de Marokkaanse vereniging Masjid El Feth hebben de Raad van State gevraagd de vergunning geldig te verklaren voor de bouw van een moskee in de Stedekestraat.

Het touwtrekken met buurtbewoners over het gebedshuis duurt inmiddels al tien jaar. Een jaar geleden verklaarde de rechtbank Zeeland-West- Brabant de bezwaren van buurtbewoners gegrond. Tilburg had de behoefte aan de moskee niet aangetoond en er was geen parkeeronderzoek gedaan. Die gebreken zijn volgens de gemeente hersteld. Ook heeft het moskeebestuur een herplantplicht gekregen voor vijf lindebomen die gekapt moeten worden.

Volgens Corné Stoop die er tegenover woont, kunnen er veel meer gelovigen in het gebouw omdat de moskee verdiepingen krijgt. In de tijdelijke moskee aan de Academielaan is ook al veel meer toeloop van Syrische vluchtelingen, zegt Stoop. Woordvoerder Adbelkader Barkane van de El Feth heeft er geen bezwaar tegen de vergunning aan te vullen met een voorschrift waarin gebruik van andere ruimten in het gebouw verboden is als het gebedshuis vol zit. Bij 922 bezoekers zijn er geen parkeerproblemen, stelt de gemeente.

De buurtbewoners gaan intussen door met procedures. Op 8 november dient bij de rechtbank in Breda een rechtszaak tegen de kapvergunning voor vijf lindebomen die de gemeente heeft verleend. Uitspraak van de Raad van State over de bouw van de moskee volgt naar verwachting over zes weken.

Lees hier verder: http://www.bndestem.nl/regio/brabant/tilburg-pleit-bij-raad-van-state-voor-bouw-moskee-1.6576695?utm_content=&utm_medium=embed&utm_source=www.hetnieuws.in

 

 

Comments

comments

DELEN