De protesten markeren een jaar van oorlog tussen Houthi-rebellen en het regeringsleger, dat gesteund wordt door een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië.

 

Zaterdag hebben tienduizenden Jemenieten in de hoofdstad Sana’a geprotesteerd tegen de oorlog die een jaar geleden uitbrak nadat de Houthi-rebellen eerder dat jaar een staatsgreep hadden gepleegd en zittend president Hadi hadden weggestuurd. De Houthi-rebellen zweren trouw aan oud-president Ali Saleh die in 2012 onder druk van de Arabische Revolutie aftrad.

Wanneer we de situatie in Jemen onder de loep nemen zien wij dat de grootste strijd gevoerd wordt door twee partijen. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Met Saleh aan de macht hadden de Britten decennialang een monopolie positie in Jemen. Nu de VS zijn invloed in de regio wil uitbreiden, hebben zij kans gezien om Saleh te vervangen door Hadi. De Britten hebben toen de hulp ingeschakeld van de Houthi-stam.

Zolang deze partijen de dienst willen uitmaken in Jemen en de rest van het Midden-Oosten zal er geen rust komen in de regio. Stabiliteit kan alleen bereikt worden als Allah (swt) de Oemma zegent met de wederkomst van Al-Khilafah, die de invloed van de koloniale agressors in de kiem zal smoren.  En de gelovigen zullen zich verheugen over de overwinning van Allah.
((وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ))

En op die dag zullen de gelovigen zich verheugen over Gods hulp. Hij helpt wie Hij wil; Hij is de machtige, de barmhartige. [Surah Ar-Rum (30), Ayaat 4-5]

Link naar het artikel: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/26/tienduizenden-jemeniten-de-straat-op-uit-protest-tegen-oorlog

Comments

comments

DELEN