Drie jonge Moslims uit Gaza, die tussen 13 en 14 jaar waren, zijn zondag omgekomen in een bombardement nabij de hekken die de artificiële grens zouden moeten representeren. Op de achtergrond pleiten de Palestijnse autoriteiten voor, geen permanente, maar een tijdelijke bevriezing van het erkennen van de zionistische entiteit.

Ashraf al-Qidra, de woordvoerder van de Palestijnse ministerie van gezondheid, verklaarde dat ambulances de drie jongens naar de ‘Martelaren van Al-Aqsa’ ziekenhuis gebracht hebben, maar dat ze het niet overleefd hebben. Volgens de Palestijnse nieuwsagentschap Wafa openden de zionisten meerdere keren vuur op de ambulances om hen te hinderen ter plaatse te geraken.

De drie jongens werden dinsdag begraven in het bijzijn van honderden mensen.

Een verslaggever vroeg aan de vader van een van de jongens, wat hij ervan vond dat de zionisten beweerden dat de drie kinderen explosieven aan het installeren waren. “Dit waren jonge kinderen. Denken ze echt dat zij explosieven aan het installeren waren? Was dat maar het geval!” antwoordde de rouwende vader.

De bombardementen kwamen een dag na het staakt-het-vuren dat afgekondigd werd door de lokale ‘Islamitische Jihad’ beweging, dat overigens bemiddeld werd door Egypte.

Tijdelijke bevriezing van erkenning

Het Palestijnse Centrale Raad, een institutie van de Palestine Liberation Organisation (PLO), pleit voor het tijdelijk bevriezen van de erkenning van de zionistische staat, dit totdat de zionisten de Palestijnse staat erkent met haar grenzen van 1967. Dit was het jaar dat de zionisten tijdens de ‘Zesdaagse Oorlog’ vier keer zoveel gebieden bezette als voor de gebeurtenissen.

Ook zou hierbij de coördinaties inzake veiligheid en economische akkoorden zou stopgezet worden. De beslissing moet nog bevestigd worden door president Mahmoud Abbas en de uitvoerende raad van de PLO.

Onder leiding van Yasser Arafat, erkende Palestina officieel haar bezetter in 1993.

Comments

comments

DELEN