Kamaran Rasheed (44) bedacht zich geen moment om William Place (87) te helpen toen hij hem ’s nachts om twee uur onderkoeld bij een bushalte zag zitten. Hij bekommerde zich uren over de onbekende man.

Place had eerder op de avond zijn vrouw in het ziekenhuis bezocht, maar was later dan gebruikelijk vertrokken richting huis.  Aangekomen bij zijn huis in Manchester kwam hij er achter dat hij zijn sleutels was vergeten en niet naar binnen kon. Verward besloot hij een stukje te lopen en kwam hij uit bij de bushalte.

Daar zag de taxichauffeur de man zitten. Wetende dat de busdiensten al uren waren gestopt bood Rasheed Place aan om hem gratis thuis af te zetten. Toen Rasheed de reden hoorde waarom Place bij de bushalte zat, bood hij hem zelfs  aan bij hem thuis te komen eten.  Ook gaf Rasheed aan een hotelkamer voor Place te willen betalen,  zodat hij de nacht niet buiten hoefde door te brengen.

Op dat moment kwam er een politieagent aan. Die dacht dat er een dispuut was tussen de twee heren. De agent werd echter geraakt door de hulp van Rasheed. Zij hebben vervolgens getracht Place naar huis te brengen, maar het lukte hen niet de woning binnen te komen. Kamaran Rasheed bekommerde zich al die tijd, in totaal 4 uur, over het lot van William Place.

Hoofdcommissaris Ian Hopkins is lovend over de acties van Rasheed en noemt het een “prachtig voorbeeld van gemeenschapsgevoel”.

Verder zegt hij dat “Rasheed ’s toewijding ervoor heeft gezorgd dat deze kwetsbare man verzorgd werd en hem redde van een mogelijke ernstige situatie” en dat “zijn acties die nacht erkend verdienen te worden”. De hoofdcommissaris geeft verder aan trots te zijn en Rasheed te belonen met de Chief Constable’s Commendation politie onderscheiding.

Rasheed geeft aan erg trots te zijn op de onderscheiding. Hij voegt eraan toe datgene te hebben gedaan dat hem het juiste leek.

Moge Allah (swt) hem belonen voor zijn inzet.

Link naar het artikel: http://5pillarsuk.com/2016/03/17/muslim-cabby-spent-four-hours-looking-after-pensioner-stranded-at-bus-stop/

Comments

comments

DELEN