Amnesty International spreekt van een ‘willekeurige detentie’ verwijzend naar de toestand van Fadi Mansour, die de oorlog in Syrië ontvluchtte om geen deel uit te maken van het leger van president Bashar al-Assad. De Turkse autoriteiten weigeren Mansour toe te laten op hun grondgebied en verbieden hem eveneens het land te verlaten, omdat hij niet in het bezit is van een geldig paspoort en genoeg geld.

Mansour is zijn benarde situatie zat en heeft te kennen gegeven teruggestuurd te willen worden naar Syrië. Daar kan hij immers –naar eigen zeggen- in één keer sterven in plaats van iedere dag een beetje. In een tweet roept hij Erdogan op tot een verbetering van zijn situatie middels het volgende vers uit de Koran:

فَمَنْ عَفَا وَأَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ

“Maar wie vergeeft en verbetering voor ogen houdt, zijn loon rust bij Allah. Voorzeker, Hij houdt niet van de onrechtvaardigen.” (Surah Asj-Sjoera, 40)

Een zeer hartverscheurend scenario waarbij Turkije en andere Moslimlanden in werkelijkheid bij machte zijn om de belangen te behartigen van deze broeder en de andere vluchtelingen, maar het helaas niet gebeurt.

Link naar het artikel: http://www.volkskrant.nl/buitenland/syrische-vluchteling-al-een-jaar-vast-op-luchthaven-istanbul~a4265011/

 

Comments

comments

DELEN