Er is een schokkende video opgedoken waarin te zien is hoe een (naar verluidt Syrische) kleuter op een speelplaats in #Istanbul voor zijn leven rent, nadat een man hem schertsend “waarschuwde” voor een bommenwerper. Het feit dat de man de aandacht van de kleuter vestigde op een vliegtuig die op dat moment boven het speeltuin vloog, maakte het alleen maar geloofwaardiger.

Vele Moslimlanden zijn de afgelopen decennia het slachtoffer van militaire interventie door Westerse overheden onder het mom van de “strijd tegen #terreur”, waardoor vele burgerslachtoffers zijn gevallen door onder andere luchtaanvallen. Vaak noemen ze deze slachtoffers dan ook collateral damage (nevenschade).

Madeleine #Albright, voormalig minister van Buitenlandse Zaken in Amerika, werd gevraagd of het interveniëren van Irak in 1996 waard was, ondanks dat het de dood van een half miljoen kinderen met zich had meegebracht. In het interview gaf zij aan dat het een moeilijke keuze is, maar de interventie het waard was.

Helaas dienen we te concluderen dat de (mentale) toestand van deze kleuter geen uitzondering maar regel is. Vele Moslimkinderen zijn grootgebracht in een omgeving van bombardementen, waardoor het ook niet verwonderlijk is dat het kind in de video direct zijn toevlucht tracht te zoeken.

Moge Allah (swt) onze kinderen beschermen.

 

Bekijk hier de video:

Link naar het artikel: http://5pillarsuk.com/video/video-sick-playground-prank-shows-syrian-child-running-for-cover-from-airstrike/

Comments

comments

DELEN