Volgens het nieuws van een krant die gebonden is aan het Syrische regime, zijn de troepen gemobiliseerd rond Douma, de laatste houvast van de rebellen in het gebied, opdat Oost-Ghouta weer volledig in handen van Bashar al-Assad valt.

In Douma zijn naar schatting nog 140.000 burgers met een beperkt hoeveelheid aan voedsel, water en medische supplementen.

Het Russisch leger zou voor meerdere dagen onderhandeld hebben met de prominente groepering in het gebied Jaysh al-Islam. Maar echter zouden de onderhandelingen niets opgeleverd hebben.

In een persbericht afkomstig van een lokale raad, gelinkt aan de groepering, stond er dat de oppositiegroepen aan Rusland gevraagd hadden om het staakt-het-vuren te verlengen zodat de humanitaire hulp voorgezet kon worden.

De lokale bronnen melden dat de mensen in het gebied uitgeput zijn en de onderhandelingen tussen de Russen en de rebellen wantrouwen.

Vorige week, na zes weken van intensieve bombardementen, hadden twee oppositiegroepen een overeenkomst bereikt met de Russen, vervolgens vertrok ongeveer 19.000 mensen richting Idlib. Tevens waren er daar ook strijders bij van Faylaq ul-Rahman en Ahrar al-Shaam.

Bron: Al Jazeera

Comments

comments

DELEN