De Syrische peuter ‪‎#Aylan‬ Kurdi staat ondertussen symbool voor het ‪#vluchtelingenprobleem‬. Het beeld van het aangespoelde kind staat bij de meeste mensen nog gebrand op het netvlies. Na deze dramatische gebeurtenis ontstond er sympathie voor de vluchtelingen en ontstonden er diverse initiatieven om vluchtelingen op te vangen. Na de gebeurtenissen van ‪#Keulen‬ sloeg dit 180 graden om.

Twee vermeende ‪‎#mensensmokkelaars‬ die worden nu beschuldigd van de dood op de Syrische peuter en vier andere vluchtelingen. De Syrische smokkelaars moeten voor de rechter verschijnen in ‪#‎Bodrum‬ voor ‘opzettelijke nalatigheid’. Indien ze worden veroordeeld kunnen ze ieder 35 jaar krijgen. Naar verluidt betaalden de mensen op de boot prijzen tussen € 2.000 en € 10.000 euro.

Uiteraard wil iedereen gerechtigheid. Als deze mensen worden veroordeeld dan zal dat voor veel mensen een opluchting zijn. Echter zal dit de stroom van mensen naar Europa niet stoppen. Daarom is een enige oplossing een betere leefsituatie creëren in de Moslimlanden. Er moet gezorgd voor een wederopleving in de hoofden van de mensen. Dit kan gerealiseerd worden door eenheid onder de mensen te scheppen, rechtschapen leiders aan te stellen en een trotse Islamitische manier van denken te vormen. Want alleen ‪‎#Islam‬ kan zorgen voor progressie en zal zorgen voor een vooruitgang in de samenleving.

Link naar het artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4242670/2016/02/11/Syriers-voor-de-rechter-om-dood-peuter-Aylan.dhtml

Comments

comments

DELEN