TILBURG – Onbekenden hebben dinsdag in alle vroegte spandoeken opgehangen bij de locatie van de El Feth-moskee in de Stedekestraat. Op de spandoeken wordt opgeroepen in verzet te komen tegen de bouw van de nieuwe moskee. Ook staan er beledigende slogans op over de islam. De spandoeken zijn inmiddels verwijderd.

Wie de spandoeken heeft opgehangen is onduidelijk, maar op de sociale media kanalen van anti-islambeweging Pegida verschenen al vroeg foto’s. Pegida wil zondag demonstreren op het Willemsplein in Tilburg. De organisatie zegt niet te weten wie er achter de spandoeken zitten. ,,We hebben de foto’s per mail ontvangen.”

De bouw van een nieuwe moskee in de Stedekestraat is niet onomstreden. Omwonenden hebben lang geprobeerd om de bouw tegen te houden. Niet omdat het om een moskee gaat, maar omdat zij grote parkeerproblemen voorzien. Zo biedt het gebedshuis straks plek aan 920 bezoekers, maar zijn er slechts 92 parkeerplaatsen in de omgeving. In februari keurde de Raad van State de plannen goed.

Lees hier verder: http://www.bd.nl/tilburg-e-o/spandoeken-tegen-komst-moskee-stedekestraat-in-tilburg~ab0aab1a/

Comments

comments

DELEN