Voor de eerste keer sinds 70 jaar heeft Riyadh in stilte toegelaten dat een commerciële vlucht, met de bestemming de door de zionisten bezette gebied, haar luchtruim gebruikt. Het betreft een vlucht van de Indische luchtvaartmaatschappij Air India die van New Delhi opsteeg met de bestemming Tel Aviv.

Deze vlucht wordt drie keer per week aangeboden. Met deze nieuwe route wordt de vlucht nog korter, waardoor de kosten ervoor significant omlaag gehaald worden.

Echter zou deze nieuwe ontwikkeling (nog) niet gelden voor de zionistische luchtvaartmaatschappij. De woordvoerster van deze maatschappij zou de komende week de zaak in het Joodse gerechtshof gaan vertegenwoordigen.

De zionistische minister van transport heeft alvast verheugd gereageerd op de recente ontwikkelingen. Hij zegt dat dit een teken is van de positieve veranderingen die gradueel plaatsvinden in het gebied: “Ik hoop dat de Israëlische luchtvaartmaatschappijen ook kunnen gebruikmaken van deze nieuwe route.” Aldus Katz.

De zionistische eerste minister heeft meermaals uitgedrukt dat de relaties met de Moslimlanden beter is dan ooit tevoren.

Er is geen officiële reactie gekomen van de Saudische regenten.

Comments

comments

DELEN