Sheikh Dr. Saleh Al-Talib, een imam die werkende was in de Masjid al-Haram, is gearresteerd omdat hij tijdens zijn preek verteld heeft dat het, volgens de Islam, voor mannen en vrouwen niet correct is om in bepaalde evenementen niet gesegregeerd te zijn.

Het nieuws is bekendgemaakt door de twittergroep Prisoners of Conscience (vertaald als ‘gewetensgevangenen’) die zich bezighoudt met het bekendmaken en documenteren van de Saudische arrestaties van imaams en geleerden.

In de tweet van de groep staat het volgende: “Wij bevestigen de arrestatie van de imaam van de Masjid al-Haram. De reden voor zijn arrestatie zou een preek geweest zijn dat ging over de slechte gewoontes (van de mensen) en de Islamitische verantwoordelijkheid van de Moslims om zich hierover uit te spreken.”

Tot op heden hebben de Saudische autoriteiten de arrestatie bevestigd noch ontkend.

De Saudische kroonprins Mohammed Bin Selman zei tijdens een interview met de Amerikaanse televisiekanaal CBS, het volgende: “We hebben extremisten die zeggen dat het niet kan dat mannen en vrouwen zich in dezelfde ruimte bevinden of tegen zijn dat ze samen in dezelfde werkplek werken. Vele van deze ideeën zijn niet in lijn met de levensstijl in de tijd van onze Profeet (vzmh).”

Er moet wel een kanttekening worden over het resultaat van de situaties waar zo’n geslachtsegregatie niet geldt. In het Westen, waar geslachtssegregatie uiterst zeldzaam is, zijn we getuigen dat seksueel overschrijdend gedrag met de dag toeneemt.

Comments

comments

DELEN