Donderdagochtend zijn de Russische veiligheidsdiensten alweer een huis binnengevallen in Krim. Het gaat om het huis van de politieke gevangene Muslim Alijev waar zijn familie verbleef. Na een huiszoeking hebben de veiligheidsdiensten de dochter van Muslim gearresteerd.

Volgens de berichtgeving van een lokale verslaggever is de huiszoeking opgedragen door de Russische dienst voor bestrijding van radicalisme en de Russische Federale Veiligheidsdienst. Aan de huiszoeking zou ook agenten deelgenomen hebben die eerder vals bewijsmateriaal in het huis van een andere politieke gevangene plaatsten.

De veiligheidsdiensten beschuldigden, Gulsum, de dochter van Muslim, van het zaaien van haat via sociale media. Ze waren op zoek naar haar GSM omdat Gulsum, naar eigen zeggen, de haatboodschappen daarmee gepost zou hebben. De agenten dreigden haar te arresteren als ze de GSM niet zouden vinden.

Na een aantal uur zoeken hebben de agenten verschillende GSM’s en computers in beslag genomen en hebben Gulsum meegenomen.

Sinds Rusland Krim in 2016 geannexeerd heeft, worden Moslims ter plaatse onderdrukt. Volgens de cijfers van de ‘Crimean Tatar Resource Center’ zijn in de afgelopen zes maanden 66 huiszoekingen uitgevoerd, 61 Tataren werden ondervraagd en 76 zijn er gearresteerd.

Al die huiszoekingen, arrestaties, het ontvoeren van mannen en folteringen door de Russen, is het duidelijk dat Rusland actief probeert om de leden van Hizb ut-Tahrir, en de Moslims in het algemeen, angst in te boezemen zodat zij neerbuigen en zich niet uitspreken tegen het repressief beleid van Putin.

Comments

comments

DELEN