De eigenaar van speelboerderij Pukkemuk in Dongen wordt niet vervolgd voor discriminatie. Volgens het OM heeft de eigenaar van een recreatieboerderij in het Brabantse Dongen zich vorig jaar niet schuldig gemaakt aan discriminatie door moslims te vragen te stoppen met bidden.

Vorig jaar december bezocht een groep moslimmannen, vrouwen en kinderen de speelboerderij. Wat een gezellige dag met de hele familie moest worden is geëindigd in een uitzetting wegens de Niqab.

In de media wordt geschetst dat de groep het park vrijwillig heeft verlaten toen zij gevraagd werden te stoppen met het bidden.

Volgens één van de uitgezette mannen, de Tilburgse Bilal Salam, kwam de eigenaar de groep vertellen dat de vrouwen de Niqabs af moesten doen. Toen zij dit weigerden ontstond er een discussie. Het filmpje van de discussie zette Salam online op zijn Facebookpagina en deed aangifte. Hierop is duidelijk te horen dat de eigenaar zegt de groep ‘te extreem’ te vinden en verzoekt hen vervolgens de speelboerderij snel te verlaten.

In een verklaring gaf de eigenaar aan dat kinderen van andere bezoekers bang zouden zijn geworden door het gedrag van de groep en de mensen hierop aangesproken te hebben en verzocht te stoppen met het bidden. De speelboerderij zou ‘geen gebedshuis zijn voor volwassenen’.

De groep voelde zich gediscrimineerd en schakelde de politie in. Het OM is van oordeel dat er geen sprake is geweest van discriminatie omdat de groep niet de toegang tot de locatie was geweigerd. Het betreurt de incidenten en de ontstane discussie met de eigenaar op het speelterrein, maar kwam niet tot de conclusie dat er sprake was van uitsluiting op grond van hun godsdienst en discriminatie.

De zaak die tegen de eigenaar was aangespannen, is geseponeerd.

Link naar het artikel: http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/dongen/geen-discriminatie-op-speelboerderij-pukkemuk-in-dongen-na-niqab-rel-1.5761928

Comments

comments

DELEN