De pasbenoemde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, is op staatbezoek in het Midden-Oosten.

Zaterdag landde hij in Riyad waar hij zijn Saudische evenknie ontmoette. Op een persconferentie sprak hij over de noodzaak van de eenheid van de Golfstaten, doelend op een oplossing voor de crisis die nu al bijna een jaar aan de gang is en economische sancties betekent voor Qatar.

Volgens de berichtgeving van internationale persagentschappen, geloven de VS dat deze crisis het mogelijk heeft gemaakt dat Iran zijn greep op Yemen en Syrië kon verstevigen.

Achteraf sprak de Saudische minister van een “succesvolle bijeenkomst”. “De standpunten van VS en Saudi-Arabië zijn identiek betreffende de regionale problemen” aldus Jubeir.

Vervolgens kwam Pompeo gisteren aan in het door de zionisten bezette gebied. Na het onderhoud met Netanyahu drukte hij uit dat de VS zeer bezorgd waren over de “destabiliserende en kwaadwillige activiteiten” van Iran.

Inzake de protesten die nu al weken aan de gang zijn en minstens 50 mensen zijn omgekomen door de zionistische militairen, kwam er van Pompeo toen geen reactie.

Hij brak zijn stilte op een persconferentie in Jordanië die hij vandaag hield in het bijzijn van zijn Jordaanse evenknie. “Wij geloven dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen en daar staan we helemaal achter.”

Comments

comments

DELEN