“Ik ben blij met de informatie dat het alles weg heeft van vandalisme en niet van iets anders”, vertelt Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen, opgelucht. Zondagochtend werden er twee ruiten vernield van de moskee in Kampen, de politie gaat uit dat het om het werk van vandalen gaat.

“Het is ontzettend vervelend dat dit is gebeurd”, reageert Koelewijn. “De getuigenverklaring van één van de buurbewoners en de analyse van de politie bevestigen het beeld dat het om vandalisme gaat. Kennelijk iemand die op de vroege ochtend een borreltje te veel op had of erg in de war was en twee ruiten heeft vernield. Heel vervelend.”

De burgemeester is opgelucht dat de vernieling geen politieke daad is. “Het geeft altijd onmiddellijk te denken. Vandaar dat ik op dit moment blij ben met de informatie dat het alles weg heeft van vandalisme en niet van iets anders.”

Uitgaansnacht

De ruiten van de moskee aan de Groenestraat werden zondagochtend, na een uitgaansnacht, rond kwart over vijf vernield. Ook een woordvoerder van de moskee ziet geen aanwijzing van een politieke actie, omdat er geen boodschap is achtergelaten.

Toch is het moskeebestuur geschrokken. Bestuursleden gingen onmiddellijk poolshoogte nemen toen zij van buren hoorden dat er ruiten waren gesneuveld.

Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie gaat vandaag camerabeelden bekijken om de dader te achterhalen.

Lees hier verder: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=263836

Comments

comments

DELEN