De huidige en voormalige pandeigenaar van het pand waarin de salafistische alFitrah-moskee zetelt, hebben een laatste poging gedaan de moskee uit het pand te laten zetten. Die poging is echter mislukt.

Voor komende donderdag moest het moskeebestuur 107.000 euro achterstallige huur aan de eigenaar van het pand aan de Pahud de Mortangesdreef in Overvecht betalen om ontruiming te voorkomen, zo heeft de rechter bepaald.

De pandeigenaar en de voormalig pandeigenaar zijn gebaat bij een vertrek van alFitrah, omdat ze er graag huizen willen bouwen. Toen alFitrah het geld via benefieten bij elkaar had gekregen, besloten de twee partijen het over een andere boeg te gooien.

Mislukt
Door beslag te laten leggen op de rekening van alFitrah zou de moskee niet bij haar geld kunnen om voor donderdag het benodigde geld te betalen. Dan zou alsnog ontruiming volgen. Dat plan is dus mislukt.

Advocaat Anis Boumanjal van alFitrah bevestigt dat alFitrah de pandeigenaar voor heeft kunnen zijn. ,,Het geld is maandag betaald en daardoor is ontruiming van de moskee van de baan.” Wel ligt er nu beslag op de rekening van alFitrah, waardoor de moskee tijdelijk vleugellam is.

Verbaasd
De VVD en het CDA stellen vandaag vragen over de financiering van alFitrah. De partijen zijn verbaasd over de rappe inzameling door benefieten.

De twee partijen willen van het stadsbestuur weten of er onderzoek gedaan wordt naar de inkomsten van dergelijke benefieten en of het stadsbestuur de zorgen van de VVD en het CDA delen over het financiële beleid bij alFitrah

Lees hier verder: http://www.ad.nl/utrecht/plannetje-om-alfitrah-uit-te-zetten-mislukt~a99004e6/

Comments

comments

DELEN