Een moslimgezin met jonge kinderen uit Chicago mocht niet mee met een vlucht van United Airlines naar Washington, D.C en werd zonder pardon uit het vliegtuig gezet.

Eaman-Amy Saad Shebley, de moeder, geeft aan dat het incident werd ingeleid met een vraag die zij aan een stewardess stelde. Zij wilde namelijk weten of de geleverde kindergordels wel veilig genoeg waren waarop de stewardess vroeg “wat is er aan de hand?” Kennelijk zag zij het gezin als een dreiging. De piloot werd ingelicht en die verzocht het gezin de vliegtuig te verlaten.

Dit is niet het eerste stigmatiserende haatincident jegens moslims dat zich heeft voorgedaan tijdens een vlucht van United Airlines.

Zo kreeg een Moslima tijdens een andere vlucht van deze luchtmaatschappij te horen dat zij geen blikje cola mocht drinken, omdat zij dit volgens de stewardess ‘ kon gebruiken als een wapen’.

Vrijwel dagelijks worden Moslims geconfronteerd met dergelijke Islamofobische uitingen. Moge Allah swt de moslims beschermen.

 

Link naar het artikel: http://www.nydailynews.com/news/national/arab-american-family-kicked-united-airlines-flight-article-1.2584857

Comments

comments

DELEN