Serap Güler, een minister van integratie in de Duitse deelstaat Nordrhein- Westfalen, vindt dat de hijaab zorgt voor ‘seksualisering’ van jonge meisjes en pleit voor een verbod.

“Dit is precies waarover het gaat in het hoofddoekdebat, om kinderen in de kinderopvang en de lagere schoolleeftijd. Niet om een ​​religie of diens gelovigen, de moslims, te stigmatiseren.” Aldus Güler.

Er wordt binnen de Moslimgemeenschap gevreesd dat deze hoofddoekverbod nu ook in scholen in Duitsland een feit zal worden, te beginnen in de deelstaat. Dit verbod zou gelden voor alle schoolgaande meisjes onder de 14 jaar.

De petitie tegen het hoofddoekverbod

Desalniettemin blijven onze broeders in Duitsland standvastig. Een vereniging gesticht door Moslims die streven voor het behouden van hun Islamitische identiteit, Realität Islam organiseert een petitie.

In een verklaring bijhorend aan de petitie haalt men de volgende punten aan:

– Het argument gegeven door Güler zou alleen maar draaien om het welzijn van het kind, maar dit is in feite achterhaald omdat de hijaab juist een tegenstellend effect heeft. Namelijk is het (dit argument) een invasieve inbreuk op de ontwikkeling van een identiteit, persoonlijkheid en karakter van Moslimvrouwen, het is in conflict met de morele normen en waarden waarmee ouders hun kinderen opvoeden en zal leiden tot een intern conflict en een identiteitscrisis. Evenals draagt het bij aan de anti-Islam atmosfeer in de samenleving.

– Juist om die reden roepen wij de Moslimgemeenschap en de niet-Moslims op om van hun stemmen te verheffen.

Ook wij, De Oemma, steunen de petitie en roepen onze lezers op om deze petitie te ondertekenen.

Klik hier om de petitie in kwestie te ondertekenen.

Comments

comments

DELEN