De Islamitische middelbare school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) moet subsidie krijgen van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker.

Voor 1 augustus moet Dekker een nieuwe beslissing nemen en daarbij subsidie aan de nog te openen school verstrekken, heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

De staatssecretaris weigerde vorig jaar subsidie aan de school toe te kennen. De Raad van State meldt dat er geen gegronde reden was om aan te nemen dat de school niet zou voldoen aan de voorwaarden voor subsidie.

Dekker vindt het frustrerend dat in Amsterdam een Islamitische school kan beginnen na een uitspraak van de Raad van State. De bewindsman zegt dat hij nog altijd weinig vertrouwen in het bestuur van de school heeft.

”De rechterlijke uitspraak laat echter geen andere mogelijkheid”, aldus de staatssecretaris woensdag in een reactie. Hij heeft de inspectie gevraagd om meteen in de gaten te houden of de school voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen voor het onderwijs.

”Is dit niet het geval, dan zal de inspectie handhaven”, benadrukte Dekker. Hij zegt ook dat hij hoopt dat de ouders van leerlingen goed nadenken of zij hun kind op deze school willen inschrijven.

Ondanks dat de school dus al haar zaken op orde heeft, vindt staatssecretaris Dekker het toch een slecht idee, zelfs al ziet het rechtssysteem wat hij als topambtenaar vertegenwoordigd geen vuiltje aan de lucht. Is de haat tegen Islam dan zo sterk aanwezig bij de staatssecretaris, dat hij zijn strijd niet op wilt geven?

Comments

comments

DELEN