In ‘De oudste kerk van Duitsland in Dortmund werd op oudjaarsavond in brand gestoken door een groep woedende moslims. Al dansend bestookten ze de kerk met vuurpijlen, terwijl ze ‘Alluh Akbar’ riepen en zwaaiden met een vlag van Al Qaida.’ In de dagen na oudjaarsnacht verschenen op verschillende websites berichten over deze moslimaanval… die echter nooit plaatsvond. Zo kwam het zover.

In de dagen na oudejaarsnacht verschenen op verschillende websites berichten over deze moslimaanval. De Oostenrijkse site Wochenblik schreef erover, Breitbart Londen plaatste een bericht dat een dag later werd overgenomen door de Nederlandse site De Dagelijkse Standaard.

Het verhaal verspreidde zich vervolgens razendsnel via Twitter en Facebook. Het bericht van Breitbart werd ruim 3.800 keer gedeeld op Facebook en ruim 4.700 mensen liketen het stuk van de De Dagelijkse Standaard.

Het verhaal klopte alleen niet. De kerk was niet aangevallen. Om het verhaal legitimiteit te geven, werd geciteerd uit en verwezen naar een bericht van de Duitse journalist Peter Banderman op de site Ruhr Nachrichten, die de bewuste avond vanuit Dortmund verslag deed. Alleen bleken feiten uit zijn bericht verdraaid en verknipt te zijn.

Lees hier verder: http://www.volkskrant.nl/media/over-de-moslim-aanval-op-een-kerk-zo-leidt-desinformatie-tot-meer-desinformatie~a4467426/

Comments

comments

DELEN