#‎Belgisch‬ Minister van Welzijn ‪#‎Jo‬ ‪#‎Vandeurzen‬ (CD&V) heeft gisteren bekendgemaakt dat ouders voortaan terecht kunnen bij de opvoedingslijn voor vragen rond ‘radicaliserende’ moslimjongeren. Dit initiatief maakt weliswaar geen onderdeel uit van het overheidsbeleid rond ‘deradicalisering’, welke een politieke agenda van secularisering omvat, maar vertrekt wel vanuit dezelfde onjuiste benadering. De probleemdefiniëring is namelijk allerminst afgebakend, maar stigmatiseert mogelijk wel moslimjongeren die zich meer (willen) verdiepen in het geloof en de islamitische regelgeving meer wensen te praktiseren.

De bezorgdheid van moslimouders omtrent de toekomst van hun kinderen is volstrekt legitiem. Het is daarom van groot belang dat de moslimgemeenschap zelf initiatieven onderneemt om moslimjongeren te begeleiden in hun islamitische identiteitsontwikkeling én om daarnaast de oorzaken voor frustraties/leed bij de jongeren aan de kaak te stellen. De moslimgemeenschap dient hierbij zowel globale (westers kolonialisme en onrecht in moslimlanden) en lokale (islamofobie en racisme) problemen publiek te bespreken vanuit islamitisch perspectief teneinde moslimjongeren op een constructieve wijze te mobiliseren.

Dit is de weg voorwaarts om te bouwen aan sterkere moslimgeneraties die islam als leidraad nemen en de wereld positief zullen veranderen.
Moge Allah (swt) de Oemma verenigen en in het bijzonder de relatie tussen ouders en hun kinderen versterken.

Link naar het artikel: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160215_02128619

Comments

comments

DELEN