Dion Graus, Tweede Kamerlid van de #PVV, roept op om Moslims te verbieden werk te verrichten in beveiligde gebieden van vliegvelden naar aanleiding van de aanslagen die hebben plaatsgevonden in #Brussel.

Zoals verwacht zullen de politici er alles aan doen om de #aanslag te gebruiken om de Moslimgemeenschap verder te stigmatiseren en hen schuldig te verklaren als geheel alvorens ze wat hebben gedaan, het bekende doodgezwegen principe in het #Westen ‘Guilty until proven innocent’.

De Moslimgemeenschap wordt zoals gewoonlijk als een geheel onder de loep genomen en weggezet als zijnde een gemeenschap van potentiële extremisten, een absurde en onnacceptabele realiteit.

Het probleem van deze oproep is dat er een wijze van profileren moet komen. Hoe zie je dat iemand Moslim is? Religieus profileren zal hiermee een feit worden. Door Moslims te verbieden een bepaalde arbeid uit te oefenen, worden de rechten van de burgers aan de laars gelapt.

Velen zullen zeggen dat het slechts de PVV is die hier toe oproept. Deze houding is echter verkeerd. Het is een officiële politieke partij met relatief veel zetels in de Tweede Kamer. De overige partijen hebben bewezen de koers op te willen varen van de PVV.

In antwoord op deze oproep vragen wij ons af: Indien we dezelfde redenatie zouden toepassen, zoals bij de oproep tot het verbod voor de Moslims om te werken in beveiligde gebieden van een vliegveld vanwege een aanslag, wat voor verbod zouden de Moslims dan moeten invoeren in de Moslimlanden jegens de Westerlingen?

Bron: 1Limburg

Comments

comments

DELEN