Al een week lang houden Palestijnse Moslims demonstraties vlakbij de hekken die de bezette gebieden scheiden. Vandaag laten bronnen ter plaatse weten dat er acht mensen al zijn omgekomen door kogels van de bezetters. Er zouden zeker 250 gewonden zijn.

Een verslaggever ter plaatse zegt dat de gemoederen toenemen terwijl er meer en meer mensen arriveren om te demonstreren.

De verslaggever: “Sommige jonge mannen dragen spiegels om de soldaten te verblinden. Ze hebben ook zelfgemaakte gasmaskers om zich tegen het gas te weren maar veel bescherming biedt het niet. Het leger continueert met het gebruik van echte kogels.’’

Volgens de Palestijnse gezondheidsdiensten zijn er in een week tijd 22 dodelijke slachtoffers geteld, alleen vandaag zou er acht doden zijn bij protesten ten oosten van Gaza en Khan Yunis.

250 mensen zijn gewond geraakt waarvan 28 mensen in kritieke toestand. Er wordt gevreesd dat de aantallen op zal lopen.

Het grootschalige protest brak vorige vrijdag uit ter nagedachtenis van de ‘Nakba Dag’ waarbij er in 1948 honderdduizenden mensen gedwongen werden hun huizen te verlaten om plaats te maken voor de ‘inwoners’ van de pas opgerichte ‘jodenstaat’. Dit jaar nemen veel meer mensen deel aan de jaarlijks georganiseerde protesten.

Comments

comments

DELEN