Een bezoek aan de moskee heeft openbare basisschool ’t Kruisrak in Bunschoten op sociale media een storm aan boze reacties opgeleverd. Een ‘schande’ wordt de rondleiding genoemd, en een ‘indoctrinatiebezichtiging’.

Een bezoek van 20 à 25 minuten door de leerlingen van groep 6. Inclusief een rondleiding. Eén van de scholieren, zelf moslim, gaf een korte ‘spreekbeurt’ over wat het gebedshuis voor hem betekent. Volgens directeur Roelien Reichardt, die zelf meeging, hield de schoolexcursie naar de Haci Bayram-moskee niet meer in dan dit. Tientallen sociale mediagebruikers zien er louter kwaad in. Na verschillende deelacties, barstte dit weekend de bom.

,,Stop met het vergiftigen van onze kinderen”, roept een twitteraar, die gebruikmaakt van de naam RabiaatRechts. ,,Leuk… gaan jullie ook nog een keer bij een synagoge en een kerk buurten? Of ging het om het eren van Erdogan?”, vraagt een zekere Ferdinand Hogervorst uit Zeist zich af. ,,Als mijn kinderen hier op school hadden gezeten en ik dit vooraf wist, had ik ze thuis gehouden”, stelt Vlaming Steven Kusters tot slot.

United
Schooldirecteur Roelin Reichardt is behoorlijk geschrokken van de reacties. ,,Zoals in onze tweet al staat aangegeven, maakte het bezoek onderdeel uit van Bunschoten United.” Dit initiatief zag volgens de website van de gemeente Bunschoten november vorig jaar het levenslicht, en heeft tot doel het vergroten van de eenheid en sociale cohesie in het dorp.

Gemeente, diverse welzijnsorganisaties en de politie zijn hieraan verbonden. ,,Deze samenwerking steunen wij van harte. Dit was voor ons de eerste activiteit in dit licht.”

En de reacties op social media geven volgens Reichardt maar aan dat een initiatief als Bunschoten United nodig is. ,,Als internetgebruikers stellen dat kinderen ‘op de knieën gingen voor de Islam’ of werden ‘geïndoctrineerd’… dat is zó niet wat er gebeurde. Zó jammer.”

Van ouders kreeg Reichardt naar eigen zeggen uitsluitend positieve reacties op het bezoek, waar waarschijnlijk wel weer een vervolg op komt. ,,Naar een kerk, bijvoorbeeld. Of we dat dan weer op Twitter gaan zetten, weet ik niet.”

Comments

comments

DELEN