In een persconferentie heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz bekendgemaakt dat zijn regering tientallen door het buitenland gefinancierde imams zal uitwijzen en zeven Moskeeën zal sluiten.  Naar eigen zeggen zou dit allemaal een onderdeel zijn van de strijd tegen politieke Islam.

Volgens de media zou de directe aanleiding hiervoor een ‘controversiële toneelstuk’ geweest zijn waar kinderen met Turkse roots, gekleed als soldaten, de Slag bij Galipoli naspeelden in een van die Moskeeën. De zes andere Moskeeën zouden steun krijgen van de golfstaten en het Salafisme prediken, aldus Kurz.

Tevens is de regering van plan om zestig Imams met hun gezinnen het land uit te zetten.

Deze beslissingen die worden genomen zijn in lijn met de ‘Islamgesetz’. Een wet vervaardigt in 2015 dat stelt dat er ‘een positieve grondinstelling tegenover staat en maatschappij’ moet zijn. Evenals verbiedt deze wet dat imams gefinancierd worden vanuit het buitenland.

“Voor parallelle gemeenschappen, politieke Islam en neigingen voor radicalisering is er geen plaats in dit land” vulde Kurz nog bij.

Na de bekendmaking kwam er reactie vanuit Turkije; De woordvoerder van Erdogan zei dat de beslissingen een weerspiegeling van de islamofobe, racistische en discriminerende beweging in het land aantoonde.

Ondanks al hun pogingen om ons te laten assimileren dienen wij standvastig te zijn. En met de Hulp van Allah Swt zullen wij ons blijven volharden in Islam.

Comments

comments

DELEN