In de puinhopen van het voormalige zwembad – en toekomstige moskee – in Culemborg zijn geen sporen van brandstichting gevonden. Dat blijkt uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Toch ligt het voor de hand dat de brand op 28 december is aangestoken.

Onder het toeziend oog van de hoogste politiebaas Erik Akerboom snuffelden daags na de brand speurhonden door de restanten. De honden zijn getraind op het vinden van brandversnellende stoffen, zoals benzine. Gevonden sporen werden na de brand veiliggesteld en opgestuurd naar het NFI. Naar nu blijkt zijn in de onderzochte monsters geen brandbare stoffen gevonden.

Toch gaat de politie er vanuit dat het pand aan de Multatulilaan is aangestoken. „Gas en elektra waren afgesloten. Een technische mankement als oorzaak is dus onwaarschijnlijk”, zegt een woordvoerder. „Maar er moet wel íets zijn geweest dat de brand heeft veroorzaakt.”

Niet afgerond
Het onderzoek naar de brand is nog niet afgerond. Rechercheurs trekken nog de informatie na die is binnengekomen. Bekend was al, dat er getuigen zijn die mensen hebben zien weglopen nadat de brand ontstond. Ook zijn er beelden veiliggesteld van bewakingscamera’s uit de omgeving. Ook die beelden zouden informatie kunnen bevatten waarmee de politie iets kan.

Ook hoopt de politie nog steeds dat er mensen zijn die – al dan niet anoniem – iets kunnen zeggen over wat er die avond is gebeurd en wie daarbij betrokken waren.

Lees hier verder: http://www.ad.nl/utrecht/oorzaak-brand-culemborg-blijft-nog-onduidelijk~a4ab1d33/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_app

Comments

comments

DELEN