Uit cijfers van de dienst Controle Strategische Goederen, blijkt dat de Vlaamse regering in februari ter waarde van 1,2 miljoen euro wapens heeft geëxporteerd aan Qatar. Qatar is één van de belangrijkste bondgenoten van het Saoedische regime en is zeer actief in de Saoedisch geleide coalitie in Jemen. De situatie aldaar is ondertussen erg schrijnend, ongeveer 80 procent van de bevolking lijdt er honger en duizenden mensen zijn gevlucht vanwege de oorlog. Meer dan 6000 burgers, waaronder ook kinderen, zijn intussen al gedood door de aanhoudende bombardementen. Dat de Vlaamse overheid hierin een rol speelt is een regelrechte misdaad en schande.

Na de recente aanslagen in Brussel was de verontwaardiging en het onbegrip nochtans groot bij de Belgische en Vlaamse beleidsmakers. Waarom vroegen zij zich allemaal af. Hetzelfde kan echter voorgelegd worden aan hen. Waarom hechten deze zelfde politici – die zich voordoen als voorvechters van het behoud van het menselijke leven – zo’n selectieve waarde aan mensenlevens? Waarom heeft de Belgische overheid deelgenomen aan militaire invasies in Afghanistan en Mali en levert het wapens aan tirannieke regimes zoals Qatar en Saoedi Arabië? Kortweg, waarom ondersteunen deze beleidsmakers de moorden op onschuldige burgers?

En terwijl zij zoveel bloed aan hun hand hebben kleven, is er niemand die deze overheden aansprakelijk stelt. Deze wandaden passeren sporadisch de revue in kleine voetnoten, maar de debatten blijven hoofdzakelijk gaan over de islam en de moslimgemeenschap. Het westers staatsterrorisme blijft zo goed als buiten schot. Het is dan ook aan de moslimgemeenschap om dit aan de kaak te stellen. De publieke opinie zal niet wijzigen tenzij de moslims – en zeker de prominente personen – zelf op pro-actieve wijze dit buitenlands oorlogsbeleid scherp bekritiseren en de gehele samenleving hiervan bewust maakt. Dit is ook in het belang van de Belgische samenleving waarvan de veiligheid juist in het gedrang komt door zulk desastreus buitenlands beleid.

Moge Allah (swt) de Oemma bijstaan.

Bron: http://www.mo.be/opinie/vlaamse-regering-levert-wapens-aan-saoedisch-geleide-coalitie

Comments

comments

DELEN