58 doden. Dat was het balans van de protesten in Gaza gisteren waar onze Palestijnse broeders dapper ageerden tegen de 70-jarige bezetting door de zionistische entiteit, ondanks het traangas, de vuurbommen en echte kogels die hen viseerden.

Gisteren was tevens de dag waarop de belofte van Trump een realiteit werd en de Amerikaanse ambassade in Al-Quds officieel geopend werd.

Alhoewel één van de bovengenoemde gebeurtenissen al zou volstaan om de gerechtigde woede van de Oemma op te wekken, zorgde de cumulatie ervan voor grootschalige protesten, zowel in Palestina als elders.

Al zeven weken lang demonstreren Palestijnse Moslims nabij het zogenoemde grensgebied van de zionistische entiteit. Ook toen al viseerde het zionistische leger de demonstranten met scherpe munitie waarbij er sinds 30 maart 49 dodelijke slachtoffers en 8.500 gewonden gevallen zijn. Maar de nieuwsagentschappen delen mee dat het maandag de bloedigste dag sinds 2014 was. Gisteren waren er 58 dodelijke slachtoffers en in de afgelopen 24 uur zijn er 2.700 gewonden geteld.

Dokters van veldhospitalen ter plaatse vertellen welke soort wapens gebruikt worden: “Vandaag hebben militairen vooral met scherp geschoten”, zegt dokter Halil die de hoofd is van een veldhospitaal in Malaka, “Op deze schaal is dat niet eerder gebeurd.”

Een andere dokter is woedend over het feit dat er traangas op onschuldige en onbewapende demonstranten gegooid wordt. Hij zegt dat het een smerige soort is dat, naast ademhalingsproblemen, ook brandwonden veroorzaakt en de bloedomloop verstoord.

Maar het gebruik van dodelijke middelen hebben onze broeders en zusters niet kunnen afschrikken. Met stenen en katapulten hebben zij zichzelf verdedigd tegenover scherpschutters en drones die vuurbommen en traangas lieten regenen. Een broeder met een grote schaar in zijn handen zei: “Maar onze wil is sterker dan hun wapens. Wij zijn bereid ons leven te leven, dat is onze plicht.”

Ook buiten Gaza waren er protesten. Zo had woensdagavond de Islamitische vereniging in Turkije, Köklü Değişim, demonstraties in zowel Istanboel als Ankara georganiseerd. De vereniging had, voor de zionistische ambassade, de oplossing aangetoond hoe de bezetting beëindigd kon worden.

De oplossing

Vandaag is de VN-veiligheidsraad in een spoedzitting bijeengekomen. Er werd veel gepraat maar concrete stappen ontbraken. Opmerkelijk werd er ook vaak de ‘internationale gemeenschap’ aangeroepen om in actie te komen voor een oplossing van het conflict…

De ambassadeur bij de VN van de zionistische entiteit zei het volgende: “Ik zal heel duidelijk zijn, wanneer Palestijnen het hebben over het recht van terugkeer, bedoelen ze eigenlijk de vernietiging van Israël.”

Een aantal landen, waaronder ook België en Ierland, hebben hun zionistische ambassadeur op het matje geroepen om uitleg te vragen over de moorden die zij begaan hebben.

Evenzo heeft Turkije de zionistische ambassadeur uit het land gezet. Dit was echter een reactie op het feit dat de Turkse ambassadeur door de zionisten werd teruggestuurd naar Turkije. Begin december, wanneer Trump zijn duivelse intenties bekend zou maken, zei Erdogan het volgende: “Dit kan zelfs leiden tot het ongedaan maken van onze relaties met Israël.” Tot op heden is daar niets van gekomen.

Maar wat is dan de oplossing? Hoe kunnen we deze zionistische bezetting tot een einde brengen en zo Al-Quds en de Moslims bevrijden?

Het is overigens duidelijk dat met het huidige beleid van ‘onze leiders’ niet ver zullen geraken, zij zijn namelijk hopeloos verbonden aan het systeem van de kuffaar.  Noch zal de VN met een oplossing komen.

De realiteit is dat onze gebieden bezet worden. Een militaire operatie, afkomstig van een centrale autoriteit, is de enige realistische optie voor het bevrijden van onze landen. En dat is alleen maar mogelijk als de Moslims een staat hebben die niet beïnvloed is door de westerse ideologie, die gebaseerd is op Goddelijke bronnen. Het is zoals een schild die de Moslims zal beschermen en waarachter zij zullen strijden. En dat is natuurlijk het Rechtgeleide Kalifaat, op basis van de methode van de Profeetschap.

Met de Wil van Allah zijn die dagen nabij.

Comments

comments

DELEN